AC Soudci vs. RFC

28.04.2004 23:15

Po minulém nevydařeném utkání si chtěl náš tým napravit reputaci. Soupeř měl sice být papírově slabší, ale na hřišti se to vůbec neprojevilo. Do útoku se měl postavit už zcela zdravý Vláďa a my tak od něj koněčně mohli očekávat ten nejlepší výkon s gólovým efektem. Terén na hřišti se dosti hrbolatil a tak často docházelo ke kolizím s míčem z čeho nejvíce těžili útočníci na obou stranách. Brankáři si rozhodně nemohli stěžovat na nedostatek práce. Ze začátku nám to v obraně hodně skřípalo a soupeř ohrozil našeho brankáře. Jirka měl však famózní formu a nenechal se ničím zaskočit. A byl to právě Jirka, který po celý zápas burcoval tým a povzbuzoval k lepšímu výkonu. Krev v žilách se nám vzbouřila a hned to bylo znát. Pomalu se míč dostával na naše kopačky a my začali prověřovat soupeře. Pak přišla naše chvíle. Emil vybojoval v rohu míč, odcentroval ho na Vláďu, který se z otočky trefil přímo do růžku branky. Vedeme 1:0. Nádherným gólem se Vláďa vrátil. To je ten Vláďa, jak ho známe. Do poločasu jsme drželi situaci ve svých rukou.

Po přestávce nás soupeř přesvědčil o svých kvalitách. I přesto jsme si dokázali vytvořit dobré střelecké příležitosti. Hra měla dobrý spád a obě družstva držela hru ve férovém duchu. V době, kdy hra vrcholila, přišel krásný průnik soupeře. Z autového vhazování dostal míč osamocený hráč, který prošel ze strany až do středu hřiště a odtud nádherně šajtlí skóroval. Vyrovnáno 1:1. Tato akce nás vysloveně opařila a asi na pět minut úplně ochrnula celý tým. Dostali jsme se pod velký tlak a jen díky golmanovi jsme se opět postavili na nohy. Otta výborně vybojoval míč a my se řítili ve třech na jednoho. Nahrávka našla Vláďu, ten si věděl rady a zkušeně zakončil. Vedeme 2:1.Soupeř se rychle vzchopil a opět nám nebezpečně zatápěl. Obzvláště po standartní situaci nám zatrnulo. Ale v bráně máme Jirku a to je naše jistota. Soupeř musel otevřít obranu a my tak hrozili brejkovými situacemi. Po jedné nádherné kombinaci mohl skórovat Emil. Bohužel jeho ukázková střela minula branku jen o kousek. Nakonec si Emil spravil chuť. Po jednom z našich brejků vystřelil na bránu a brankář si srazil jeho střelu do brány. Vedeme 3:1. Po tomto gólu soupeř rezignoval a nám se ještě zrodilo pár šancí. Otta opět vybojoval míč a řítil se sám na bránu. Bohužel zamířil těsně vedle. Vašek se postavil k přímému kopu. A místo obvyklé rány zvolil technickou střelu. Míč mířil přesně do horní rohu branky, ale brankář se šťestím vyrazil na roh. Emil pak ještě nevyužil jednu šanci a utkání skončilo. Takže konečně jsme zvítězili.

AC Soudci - RFC Prosím, nesmějte se 1:3 góly: 2 krát Vláďa Staněk, Honza „Emil“ Poledne

Sestava: Jirka Smíšek, Tomáš Jakoubek, Lukáš Langr, Vašek Pokorný, Vláďa Staněk, Honza „Emil“ Poledne, Petr „Otta“ Makovec

Hodnocení: Hráli jsme docela dobře a konečně získali dva body

 

Zpět