KY.Č.LE vs. RFC

28.08.2004 23:31

Výsledek: 0:12

Výkop utkání svaz přesunul na devátou hodinu. Čili hodinu obvyklou pro výkop utkání Ligy mistrů. Ukázalo se, že v Lize mistrů vědí, proč to dělají. Krásný povrch areálu Pražačky, umělé osvětlení, dva natěšené týmy, to vše dokreslovalo atmosféru poněkud chladného večera, stvořeného pro velké zážitky, které se vpíší, neodmyslitelně, do našich srdcí. Snad to bylo osudové znamení, snad zázrak, rohodně však nevysvětlitelný jev, když z ničeho nic spadl z nebe před našeho kapitána červený kolíček. Neobyčejný večer mohl začít. Náš tým po minulých chudých zápasech, jak na body, tak na góly, se plně soustředil na svůj výkon. A od prvních vteřin hrál naplno. Někteří naši hráči ani nepostřehli, že soupeř hraje oslaben o jednoho hráče v poli. Naše převaha vyústila v první gól. Když se Bóža poprvé zapsal mezi střelce. Prosadil se chytrou pomalou střelou, na níž však brankář již nedosáhl. K uklidnění týmu přispěchal za pár minut špílmachr Ondra. A krásnou střelou k tyči zakončil své sólíčko. Vytvářeli jsme si šance a obrana s brankářem nedovolova soupeřovým šikovným hráčům ohrozit naši svatyni. Výborně hrající Emil se snažil vstřelit gól, ale dnes mu nebylo přáno. Nastřelil v zápase dvě tyče. A tak se o góly staralo útočné duo Bóža - Ondra. Ti dva spolu soupeřili o to, kdo vstřelí více branek. Emil místo střelby začal přihrávat a my se mohli dočkat dalších gólů. Nejdříve se trefil Bóža, když zakončil naší kombinaci. Čtvrtý gól zasunul Ondra do prázdné branky po našem přečíslení obrany tři na jednoho. První poločas patřil naší hvězdné útočné dvojici. A tak přišel první hattrick. Bóža opět osvědčil zabijácký instinkt střelce a mohl se tak radovat z prvního hattricku. Ondra však nemohl zaostávat za svým par´tákem a i on se revanžoval publiku. Další jeho táhlá klička brankáři neskončila na boční síti, jako ty předtím. Tentokrát mu to stoprocentně vyšlo. Je to tam! Míč se třepotá v síti. Dokončený hattrick i pro Ondru. Poločas končí a my vedeme 6:0. Neuvěřitelné!

Začátek druhého poločasu nám trochu utekl. A soupeř si vytvořil pár střeleckých příležitostí. Jirka si však čisté konto pohlídal. A Lukáš se blískl perfektními obranými zákroky. Do pohody nás však dostala další ukázková akce. Jirka bleskově vyslal Bóžu na steč soupeřovi branky. Bóža utekl poslednímu obránci a řítil se sám na brankáře. Pokolikáté už? Jak známá to situace. Dnes však Bóža ukázal, jak se to má dělat! Nedal brankáři šanci a nekompromisně zavěsil pod víko. Na soupeři se začala projevovat únava. Během pár minut nám to tam začalo padat, jako na běžícím pásu. Rozhodčí nestačil zapisovat jména úspěšných střelců. Ondra si vyrovnal bilanci s Bóžou. A opět se trefil. Nyní nastal čas pro obranáře. Po ukázkové kombinaci přihrává Emil volnému Koubkovi na levé straně. Koubek nezaváhal a šanci dokonale proměnil. Jeho na milimetr přesná střela si zahrála biliár s tyčemi a perfektní angličan byl na světě. Ani jsme se nenadáli a zaslíbená desítka se blížila mílovými kroky. Deset obdržených branek v utkání je většinou strašák pro naše obránce, kteří se snaží, aby se to nestalo. Dnes se, ale naši obránci postarali o desítku. Naštěstí v soupeřově síti. Ota vhazoval, Méďa vyskočil a hlavou přeloboval bezmocného brankáře. Je to tady!!! Dokázali jsme dát deset gólů. My však ještě neřekli poslední slovo. Po sérii rohových kopů, kdy jsme připravili brankáři nejednu horkou chvilku, rozehrával rohový kop Vašek. Načechral míč do ohně, brankář neudržel míč a ten nakonec skončil v síti i s Ondrou, který ho tam nejspíš dopravil svými zády. Nyní měl ve střeleckém souboji navrh Ondra. Na to se nemohl Bóža dívat! A tak zaokrouhlil účet zápasu na rovný tucet gólů. Soupeř se držel po celý zápas a rozhodně je to pro něj až příliš krutý výsledek. My však konečně zúročili naše letité zkušenosti.

Jak se tedy říká: „Sláva vítězům, čest poraženým.“ Pondělí 15. listopadu roku 2004 se zapíše jako historický den našeho týmu, neboť jsme dosáhli nejvyšší výhry v historii našeho klubu.

Vzkaz fanoušků: Hoši, děkujeme! Jste nejlepší!!!

Vítězná sestava: Brána: Jirka Obrana: Koubek, Méďa, Ota, Lukáš, Vašek Útok: Bóža, Ondra, Emil

Zpět