Nakamura Nakaši vs. RFC

28.04.2003 22:56

Tak jsme se konečně dočkali a připsali jsme si do tabulky pravdy dva body. Před zápasem nás nepřekvapilo pouze ohromné vedro a malé hrbolaté hřiště, ale také zajímavý ostřikovač trávníku, který měl ohromný tlak a také důmyslně nataženou šňůru (o tom se koneckonců přesvědčilo více hráčů). Soupeř si na nás přivedl pouze šestičlenou sestavu, což nás naladilo na vítěznou notu. Hráči se postavili do kruhu, brankář se zamaskoval alá arabia a zápas mohl začít.

Po výkopu nás soupeř trochu překvapil aktivitou a kombinací, ale po chvíli jsme taktovku přebrali mi. Naši snahu vyjádřenou několika nebezpečnými akcemi, podtrhl dnes vyjímečný Emil, který krásnou bombou propálil gólmana soupeřů. Neukvapil se, udělal si ještě prostor a krásně vypálil. Ihned po příchodu na hřiště na sebe upozornila Kači, která pohotovou hlavičkou do šibenice pořádně postrašila brankáře. Za zmíňku ještě stojí pumelice Vladimíra, která skončila na spojnici břevna a tyče. Soupeř měl jednu větší příležitost, ale mířil po zemi vedle tyče. Po několika našich dalších neproměněných šancích, skončil poločas 0:1.

Poločasovou přestávku zpestřil opět již zmíněný ostřikovač a také hledání míče v krásném Stodůlském údolíčku.

Druhý poločas byl kopií prvního. Soupeř se do šancí příliš nedostával a mi je nedokázali proměňovat. Na to se již asi nemohl dívat Láďa a svou tečevanou střelou - halapartnou překvapil nepříliš jistého gólmana hostí a zvýšil na 0:2. Naše hra se uklidnila, šancí přibývalo a svou asi patou obrovskou příležitost proměnil Bóža. Krásně zpracoval míč, zbavil se obránce a ohromně trefenou křižnou střelou zasunul míč k tyči, 0:3. Soupeř hrozil pouze z dalekonosných sřel a tak se nejspíš náš brankář rozhodl trochu pobavit diváky. Soupeř nakopl dlouhý vysoký míč před branku, ten se před brankařem odrazil a ten pouze konečky prstů míč poslal na břevno. Varování asi nestačilo a soupeři se povedl nevídaný kousek. Postavil si míč k rohovému kopu a efektně zatočenou střelou překvapil nejen hráče u tyče, ale i samotného brankaře. Své zabijácké instikty potvrdil ještě Koubek svými několika mířenými střelami odražených míčů "z první". Zápas se již dohrával, když se do útoku probil Váša, chladnokrevně se zorientoval a přihrál Láďovi před poloprázdnou branku. Ten se již placírkou nemohl mýlit a uzavřel skóre na 1:4.

Zápas se nám konečně vyvedl a přinesl i několik pozitivních poznatků. Emil potvrdil, že není dobrý jen v útoku, ale vedl si skvěle i v obraně. Neudělal ani jednu chybu a ještě stihl doplňovat útok. Po dlouho době se v naší sestavě objevil také Lukáš L., který dokázal, že fotbal hrát nezapoměl. Naši vítěznou náladu se ještě pokusili překazit revizoři v metru, ale také neuspěli a tak nic nebránilo oslavám.

Sestava: Brankář: Jirka Smíšek, Obrana: Vašek Pokorný, Tomáš Jakoubek, Láďa Staněk, Honza Poledne, Útok: Kači Jiřičková, Lukáš Linhart, Tomáš Božka

 

Zpět