PK GoHosp vs. RFC

28.02.2003 22:51

Zdravím Vás sportovní přátelé u dalšího zápasu vašeho oblíbeného týmu. Přesuňme se nyní do končin karlínského fotbalového areálu, kde náš tým svedl zápas s "Pivním Klubem Jdeme do hospody"(překlad názvu týmu PK GoHosp provedl doc. PhDr. Pivoj Tuplák Csc.) Na dresech soupeře se vyjímal znak týmu - půllitr piva. Ovšem nás soupeř touto lstí nenapálil, neboť my už dlouho působíme v Hanspaulské lize a zažili jsme toho dost. A navíc stačilo se podívat na soupeře z blízka a bylo nám všem jasné, že to nebudou žádní pivní poflakovači, kteří fotbalu nejlépe rozumí nad půllitrem zlatavého moku. Jak jsme to poznali? Jednoduše. Stačilo se podívat na postavy soupeře - vychrtlé atletické postavy bez zbytečného tuku...a hlavně bez pivního mozolu, který je nezbytnou součástí každého pivního poflakovače.

Slunko silně opíralo své paprsky do karlínského písčitého hřiště připomínající pustou Saharu. Vítr vířil prach a létající zrnka znepříjemňovala hráčům život. Těmto nepříjemným podmínkám se muselo čelit a tak místo obyčejného bílého míče se celý zápas hrálo se speciálním oranžovým míčem určeným pro hru na sněhu a ve vánicích. Mohlo se začít hrát. Soupeř nečekaně vlétl do utkání jako zimní smršt na klidná podzimní pole. Náš tým přežil úvodní nápor a přizpůsobil se soupeřově rychlému tempu a nasazení. Schylovalo se k velkému utkání v pekelném tempu. Po úvodním soupeřově oťukávání, vytáhl náš tým drábky a ukázal jak dovede být nebezpečný. Pár střel jen o kousek minulo branku. Začínalo být otázkou času, kdy nastolené tempo opadne. Ale stále tomu tak nebylo... ba naopak přibývalo pěkných obraných zákroků a kombinací na malém prostoru. Začalo se více střílet a přicházeli i nebezbečné akce. Jednu velmi nebezpečnou akci bravurně zneškodnil náš brankář. Bravo!!! Soupeř si mohl rvát vlasy. Hráčům pomalu docházeli síly, ale přesto se drželo vysoké tempo hry. Emil dělal kličky, Koubek hlavičkoval míče do bezpečí, Vašek hrál do těla, Lukáš likvidoval útočníky soupeře, Bóža spracovával centry z obrany, Méďa perfektně chytal a Kači přiťukávala míče dopředu. Jenže přišla smolná chvíle zápasu. Pro nás dvakrát nepříjemná a hlavně klíčová pro zbytek utkání. Z nebeských výšin padal dlouhý centr do našeho pokutového území. Soupeřův hráč zústal osamocen, náš golman šel s hráčem do souboje a při tomto střetu si zranil bolavé koleno a soupeřův hráč hlavou skóroval. Stav 1:0. Bohužel pro našeho bezchybného brankáře utkání skončilo. Musel jej někdo nahradit! Štíhlý brankářův dres na sebe natáhl obtloustlý obránce Vašek. Při pohledu na jeho postavu v brankářském trikotu leckdo vzpomněl na slavného brankáře Branislava Jánoše, jenž také nevynikal atletickou postavou a jemuž také trikot obepínal pneumatiky. Přesto jsme se nechtěli dát a bojovali, dřeli,... Krásně ohrozil Bóža soupeřova brankáře z přímého kopu, ale střela šla jen do prostřed brány. Soupeř zatím ohrožoval jen obloučky mířené na branku, žádný však do brány nesměřoval, což s naprostým klidem kontroloval náhradní golman Vašek. Když se Bóža dostával do velikánské šance a už obíhal brankáře zapískal rozhodčí raději konec prvního poločasu. Tímto nepochopitelným hvizdem pan rozhodčí teprve jen naznačil, co bude předvádět v druhém poločase.

Druhý poločas zahájil Bóža kličkami a míč skončil v outu díky soupeřově kopačce. Pan rozhodčí však pokračoval ve svém trendu pískat tak, aby nevznikla nebezpečná situace a on ji nemusel řešit čili nepřidělávat si práci. Čímž zjevně poškozoval tým, ale to ho vůbec nezajímalo. Této mírné výhody si všiml soupeř a dokázal toho perfektně využít. Když soupeřův hráč po souboji jeden na jednoho zjevně zahrál rukou a poté pelášil sám na brankáře, pak už jen přihrál nabíhajícímu spoluhráči a stav se měnil. Stav 2:0. Z tohoto šoku se naše obrana nestačila osypat a soupeř nás trestal dál. Další kombinace do prázdné branky. Stav 3:0. A smrtelnou pětiminutovku dokonal hráč s kterým si nedokázal nahrazující brankář poradit. Stav 4:0. V této chvíli to s námi vypadalo bledě. Soupeř nás mlel a vše mu vycházelo. A když ne, tak pomohl pan rozhodčí...soupeřův hráč kopl míč do zázemí, náš brankář běžel pro míč, že jej rozhraje, k panu rozhodčímu přišel soupeřuv hráč, řekl, že kopou roh a k překvapení všech (i soupeřových hráčů) jej kopali. Po následném útoku soupeře nastala v našem pokutovém území veliká mlýnice. Míč se poskakoval po brankovišti a ve zvýřeném prachu se nikdo neorientoval. Nakonec vše vyřešil šťastný odkop. Tým prokázal vnitřní sílu a tato akce jej opět postavila na nohy. Začali jsme soupeře přehrávat a častěji se ocitali před jeho branou. Zvláště nebezpečné standartní situace přinášely střelecké šance. A jednu z nich využila svým prvním gólem v lize Kači, když se nejlépe zorientovala v pokutovém území a nemilosrdně zavěsila do poloprázdné klece soupeře.Stav 4:1. Náš tlak vrcholil a pěknou kombinací jsme se prosazovali i my. Jako vždy dokázal Bóža zahodit největší šanci utkání, kterou mu svým sólem připravil Lukáš, kdy mu naservíroval na zlatém podnose krásnou přihrávku z levého křídla. Bóža měl dost času zeptat se brankáře, který nesměle postával u levé tyče, "Kam to chceš?" Jenže se nepodíval, kde brankář stojí a napálil to do něj plnou parou. Pára nám pomalu docházela a tak po ukázkově nádherné kombinaci soupeř zvýšil svůj náskok. Stav 5:1. Poté zahodil svou šanci i Emil a ještě jednu Bóža. A když nás soupeř přečísloval a mohl se řítit sám na branku ukončil pan rozhodčí utkání. Konec zápasu.

SESTAVA:

Brankář: Lukáš Linhart, Obrana: Václav Pokorný, Tomáš Jakoubek, Lukáš Kotík, Útok: Tomáš Böhm, Jan Poledne, Kateřina Jiřičková (1 gól)

HODNOCENÍ:

Lukáš Linhart čili "Méďa" - Chytal skvěle do doby, kdy se zranil. Byl oporou týmu a obrana se na něj mohla stoprocentně spolehnout. Chytil soupeři stoprocentní šanci. Výborný výkon

Václav Pokorný - Musel nahradit zraněného brankáře. Dokud hrál v obraně nedělal chyby a hrál do těla. Jako obvykle stačil jednou prověřit brankáře. Dirigoval dobře obranu. V bráně nepředvedl žádný výkon. Za vstřeléné góly nemohl až na jeden, který mu jde na vrub

Tomáš Jakoubek čili "Koubek" - Král vzdušných soubojů, vyhlavičkoval většinu míčů na jeho straně. Předvedl spolehlivý výkon, ikdyž občas to mohlo být lepší. Přesto si vedl skvěle a s přehledem nahradil Vaška ve středu obrany.

Lukáš Kotík - Vzorný výkon v obraně a dobrá práce dopředu. Lehká zaváhání nahrazoval bojovností a pílí. Po své individuální akci předložil krásný míč Bóžovi.

Tomáš Böhm čili "Bóža" - Perfektně spracovával centry ze zadu. Snažil se střílet a vytvářel šance pro sebe a spoluhráče. Hodně běhal. Potřeboval by střelit konečně gól, chytit střeleckou formu.

Jan Poledne čili "Emil" - V útoku se chytil a občas se blýskl přihrávkou či kličkou. Po nucené změně hrál v obraně a to mu moc nesvědčí. Zapomíná se v útoku. Jinak předvedl dobrý výkon jako většina týmu

Kateřina Jiřičková čili "Kači" - Hvězda utkání. Střelila gól. A další její gólovou střelu zblokoval obránce. Svědomitě se vracela do zadu a šlapala obráncům ostře na paty. Excelentní výkon

 

Zpět