RFC vs. Chabry 99 T.M.

28.05.2003 22:57

Omluvenky na tento zápas přicházely až v hrací den. Koubek musel zůstat na chalupě, Emil se nachladil na pískání, Ota se jel podívat na svou neteř Terezku do porodnice. Již tradičně se Lukáš Linhart nacházel na Slovensku. Naopak Lukáš Kotík přiletěl kvůli zápasu dřívějším letadlem z Realu Mallorka. Museli tedy být povoláni útočník vybavený umem mnoha kliček "Áda" Linhart, na kterého se přišel podívat náš letošní první divák Vláďa Randáček (vlastně nás prý pravidelně sleduje pan Poledne, ale nikdo ho ještě na zápase neviděl) a výborný obránce "Méďa" Poledne. Povrch nebyl zrovna ideální. Po povodních předělali Karlín na pískoviště či co. Pokud zrovna před zápasem nezaprší, nesnesitelně se práší. Hráč by si řekl, že pokropit 3 hřiště v sobotu a neděli ráno by nemusel být takový problém. Morna se již pokoušela o nápravu, ale pan správce odpověděl nekompromisně: "Mám práce dost, nebudu se ještě tahat s konvema." Přivést ze šaten hadici by asi byl velký problém. Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř, minulou sezonu nasbíral 11 bodů, ale po minulé výhře jsme si věřili. Zápas začal…

… gól!!!! Náš tým rozehrával, míč vrátil do obrany a jindy bezchybný Vašek nedokázal přihrávku zpracovat. Brankář neměl sám proti útočníkovi šanci. Branka po 6 vteřinách hry. Normálně v této situaci vypadneme z tempa a dostaneme dalšího. Dnes ne. Pojednou se míč ztratil v oblaku prachu a znovu se objevil až v soupeřově brance. Očití svědci určili za střelce Adama. Chabry neměli úplně jistou obranu, občas jsme se dostali do šance. Oni ji však nepotřebovali, útok nás stále strašil, kdyby nebylo našich obránců, zvlášť Méďa svou obětavostí skvěle nahradil Koubka, a brankáře Smíška, kdo ví, kolik by to skončilo. Občas až rozum stál nad tím, proč gól nepadl. Buď si soupeř zbytečně nahrával před bránou a zakončoval do tyčí a břeven nebo předvedl Jirka skvělý zákrok. A pokud ne, zastoupil ho na brankové čáře občasný gólman Méďa. Nakonec jsme ale inkasovali, když byl jeden z hráčů před bránou nedostatečně pokryt a dostal ideální přihrávku. Za pár minut již druhý zápas za sebou nezafungovala spolupráce gólman – tyčka a to přineslo opakovaný roh. Po něm se poločasový výsledek ustálil na 1:3.

Po poločase Vašek nejistým rozhodčím dokonce vnutil malou domu Chabrů, ač rozhodně nebyla jednoznačná, brankář s ní měl mnoho práce. Zeď však Vašek neprostřelil. Naší největší naději vyvolalo přečíslení Adama, Bóži a Láďi, první jmenovaný však nedokázal nahrát. Na závěr zápasu nám soupeř ještě přidal jeden gól. Už jsme se smířili s přídělem o tři branky, když tu obránce Chabrů zahrál rukou v pokutovém území a rozhodčí odpískal penaltu. Exekuce se domáhal Láďa, ale vše ukazovalo na brankáře Jirku. Jednak byl kapitán a jednak ještě jako jediný z týmu nevstřelil gól. Rána měla jít podle jeho slov sice více k tyči, ale vše dopadlo dobře. Hned poté rozhodčí ukončil zápas a my šli posedět do karlínské hospody na počest slušného výsledku a první trefy našeho gólmana.

 

Zpět