RFC vs. Gólostroje FC

17.04.2009 18:15

Místo konání: Junior Praha

Výsledek: 1:0

Nejlepší hráč utkání: Sigi Smíšek (vyčapaná nula je vyčapaná nula)

Komentář utkání: Nepěkného pátečního odpoledne jsme se na Junioru (za Strašnickou) utkali s mladým to celkem Gólostrojů FC. Hříště mělo být pískové, ale vzhledem k povětrnostním podmínkám to připomínalo spíše bláto a louže, k vodnímu pólu jsme neměli daleko. Po několika minutovém zdržení se šlo na věc!

Hned úvodem je třeba poznamenat, že „terén“ nám svědčil. Bahno, louže, hrboly a písek týmu RFC více než svědčí a v kombinaci s neutuchajícím deštěm, jež působí na naše hráče jako energy drink, jsme už od začátku utkání předváděli, pro nás netypický, kombinační fotbal. Nejen já byl překvapen kvalitou hry celého týmu – v úžasu zůstávaly též naše dvě nejvěrnější fanynky spolu s adminem, kterému Koubek málem vyrazil svou střelou berli z ruky. V prvním poločase jsme rozjeli koncert krátkých i delších přihrávek, narážeček a střel. Šance střídala šanci a my jsme soupeře zatlačili na jeho polovinu hřiště. Prakticky všichni hráči v poli nějakým způsobem ohrozili branku Gólostrojů. Jejich svatyně však zatím odolávala. V průběhu poločasu přikvaltoval i Bóža se svým již promočeným oblekem.

O poločase jsme se znovu mohutně nadechli a vyrazili plni sil a optimismu do druhé půle s velkou touhou zvítězit. Opět jsme byli lepším týmem, soupeř hrozil z občasných rychlých breaků s nimiž si obrana a Sigi bravurně poradili. Větší příležitosti ke skórování měli postupně Méďa, Koubek, Já, několikrát Vláďa a Bóža. Rozhodující akce přišla 10min. před koncem zápasu. Už nevím kdo vyslal dalekonosnou svižnou střelu, kterou gólman Gólostrojů vyrazil vedle brány, a to přesně do míst, kam jsem tak nějak nabíhal. Vůbec jsem nic nevymýšlel a „střelou“ levou šajtlí jsem cpal míč zpět k bráně. Jejich brankář byl asi konsternován či co a nepochopitelně nešikovně se mu „střela“ odrazila od pravé nohy do brány – 1:0. Následně jsme měli ještě pár šancí, ale posledních 7 minut tlačil soupeř. Nejvíce jsem se o výsledek obával ve chvíli Bóžovi malé velké domů, za kterou jsem ho počastoval i pár peprnějšími výrazy. Štěstí však stálo tentokrát při nás a tak jsme vydřeli na „super“ hřišti první výhru sezóny, nutno říct, že zcela zaslouženou.

Sestava:

  • Jirka Smíšek – B (první nula sezóny – co dodat?)
  • Petr Nedvěd – O (jistota, dispečer, famózní hlavičkář a duše obrany)
  • Tomáš Jakoubek – O (exekutor autových vhazování, obětavý brousič pravé lajny)
  • Petr Makovec – O (technik na levé straně obrany, který se nebojí přitvrdit)
  • Václav Pokorný – O (jedním slovem stopper)
  • Jan Poledne – Ú (radši nic)
  • Vladimír Staněk – Ú (útočník, který se jen tak nenechá odstavit od míče s kvalitní koncovkou)
  • Tomáš Bohm – Ú (rychlý útočník s bezprostředním zakončením)

autor: Emil

 

Zpět