RFC vs. Petrohradská BFK B

22.05.2009 16:45

Místo konání: Zákostelní

Výsledek: 1:2

Nejlepší hráč utkání: Prála

Komentář zápasu:

Na zápas jsme se překvapivě sešli v hojném počtu. Dorazili dokonce i Koubek a Otta. Hrálo se na širokém hřišti na Zákostelní a navíc proti týmu Petrohradská, který je na špici tabulky. Dalo se tedy očekávat, že budeme mít plné ruce a nohy práce, abychom uhráli přijatelný výsledek.

Utkání začalo poměrně svižně. Hrál se hezký kombinační fotbal na obou stranách. Soupeř zahrozil střelou, která sice měla razanci, ale postrádala to hlavní. Chyběla přesnost. A když se Petrohradská začala uchylovat čím dál častěji k nakopávaným balónům, tak jsme převzali iniciativu my. Postupně prověřili brankáře na druhé straně Prála, Zdenda a Koubek.  Žádná z těchto střel však nenapnula síť. Když už to vypadalo, že nám opět nebude přát štěstí, tak po hezké akci napřáhnul Prála a dočkal se konečně 1. gólu v sezóně. 1:0.

Soupeř se s tím nechtěl smířit. Poznali jsme, že všechny míče směřují na jednoho hráče, který dokázal motat hlavy našim obráncům do doby, než se někde uvolnilo místo na nahrávku volnému kolegovi. Z první této šance, ve které stanul nejmladší člen Petrohradské, naštěstí nic nebylo, protože nedokázal pořádně trefit míč, takže Méďa, který musel nahradit v bráně oporu týmu Jirku, nemusel předvést nikterak brilantní zákrok. Za chvíli přišla situace jak přes kopírák. To už bylo zakončení daleko razantnější a Méďa musel reflexivním zásahem tahat míč, který letěl pod břevno. Toto byli největší šance soupeře za 1. poločas. Nechtěli jsme se nechat zahanbit a odpověděli jsme kombinační akcí, kdy Prála, Zdenda a Vláďa běželi 3 na 1. Bohužel pro nás Zdendova křížná nahrávka před prázdnou branku mířila na paty jak Vláďovi, tak Prálovi. Prála se nevzdal a zkoušel to dále. Emil hodil aut a Prála z otočky vypálil. Brankář hostí se štěstím tuto střelu vyrazil a ani dobíhající Koubek nedokázal míč uklidit do brány. A když Méďa vykopl střelu nejnebezpečnějšího útočníka, kterého po celý zápas výborně bránil Vašek, tak poločas skončil 1:0.

 

Do 2.poločasu jsme chtěli vstoupit bez inkasování a naopak přidat pojistku. Jak se tak ale stává, byli jsme to my, kdo gól dostal. Všemu předcházela standardní situace. Následovalo rozehrání do rohu na úplně volného hráče, a jeho nahrávku před prázdnou bránu nedokázal zachytit ani Koubek sVaškem, ani Méďa. 1:1.

Kvalita hry začala upadat. Snažili jsme se hrát stále kombinační hru, ale naše nahrávky začaly postrádat přesnost. Škoda, že se neujala žádná z pumelic od Otty, Zdendy a Emila. I v naší obraně to začínalo občas hořet, neboť Otta dostal při blokováni střely do kotníku, který ho evidentně bolel. A aby toho nebylo málo, tak Vláďa svojí laxností při odkopu od brány dokázal rozlítit i do té doby klidného Méďu. Když se neujala ani další kombinace mezi Prálou, Zdendou a Emilem, po které Prála střílel jen do brankáře, bylo zle. U naší brány soupeř zahrál aut, Emil nedokázal míč odhlavičkovat tak, jak by bylo potřeba, takže se dostal na hranici vápna, kde soupeřův útočník bez přípravy vypálil. Byť si Méďa sáhl, tak míč směřující k tyči nedokázal lapit. 2:1.

Na tuto sprchu jsme již nedokázali odpovědět. Soupeř se na poslední minuty zatáhl do obrany, takže ani šance nepřicházely. Tu poslední měl Méďa, který přesprintoval celé hřiště na náš roh, dostal krásný balón od Emila, ale nedokázal si s ním poradit.

Utkání jsme tedy opět prohráli. Tentokrát 2:1.

 

Co se povedlo: Celý 1.poločas. Kombinace nám vycházela a kdybychom uměli zakončovat, tak jsme určitě vyhráli. A ještě k tomu přidám téměř bezchybný výkon Vaška. Bránit někoho skoro až osobně  - a ubránit -  je velice těžké.

 

Co se nepovedlo: Neproměnění šancí. A ještě jedna věc. Standardní situace typu roh a aut. Nemůžou si všichni hráči naběhnout od brány k házejícímu. Pokud nikdo nenaběhne do brány, tak nemůžeme dát gól.

autor:Méďa

 

Zpět