RFC vs. RSC Suchdol stars B

28.01.2003 22:50

Zdravím Vás milí sportovní přátelé na zahájení nové sezony Hanspaulské ligy. Pomalu končí prázdninový čas lenošení, koupání, opalování,... Začíná čas školní a v našem případě i čas hrací. Už je to tady !!! Vyndejte kopačky ze skříně, oprašte z nich prach a nabijte jimi střelecký prach. Jde se hrát.Poslední srpnové ráno působilo velmi ospale. Hráči se líně soukali do dresů a nepůsobili moc živým dojmem. Což se samozřejmě projevilo i na hřišti. Hráči kopli do míče a mohlo začít utkání připomínající podivný sen. Po několika minutách hry se dostavil poslední hráč (překvapivě zaspal). Hra ze začátku opravdu působila ospalým dojmem. Chvíli se mohlo zdát, že některý z hráčů usne uprostřed hřiště, kde se těchto náměsíčníků pohybovalo nejvíce. Míč se po většinu času pohyboval ve vzduchu a hra spíše připomínala plážový volejbal. Zřejmě hráči ještě nezaznamenali, že prázdniny končí a tím i plážové radovánky. Za příklad lze uvést obránce soupeřova týmu, který ukázkově zasmečoval lob, jenž svištěl kolem jeho hlavy. Klimbající pan rozhodčí u postranní čáry sice vše jedním okem zahlédl, ale tvářil se jako by se nechumelilo. A hříšníka ocenil pouze žlutou kartou ikdyž červená by byla spravedlivější, neboť hráč zabránil slibné útočné akci našich hráčů. Naši hráči se na něj řítili v přesile tři na jednoho a jemu to zřejmě nepřišlo spravedlivé a tak zasáhl míč božskou rukou. K přímému kopu se postavil známý bomber a svým pověstným bodlem se pořádně opřel do rány. Rána zahvízdala hráčům kolem hlav, brankář se ani nepohnul, ale střela šla těsně nad. Škoda. Po čtvrt hodině hry se hráčům nalila do žil opět krev a mohli jsme pozorovat zlepšení. Již to začínalo připomínat Hanspaulskou ligu - ruce na dresech, lokty v obličejích, noha přes nohu, rameno na rameni,nadávka za nadávkou... Náš tým se tlačil dopředu a nepouštěl soupeře do vážnější akce a pomalu a jistě čekal na svou chvíli. Jenže ta nepřišla, ba naopak. Soupeř se lépe probral z letargie a ospalého srpnového dne. A správně nás strestal za naši nedbalost. Neboť jsme se nechali nehorázně ukolébat soupeřovou hrou a pak se z nás stala malá nemluvňata, které poslal řezník na porážku. V souboji muže proti muži zaspal náš zkušený "opozdilec" a už jsme se vezli. Útočník nezaváhal a skóroval. Stav 0:1. Soupeř stačil ještě do poločasu předvést ukázkové přečíslení do naší dezorientované obrany a stav se měnil podruhé. Stav 0:2. Opravdu krásný fotbalový moment. Blahopřejeme soupeři. Na naší straně bylo pár šancí, ale tíženým gólem neskončily. Ach, ta koncovka. Skončil se první poločas.

Výměna stran nám nikterak nepomohla. Neb ospalky stále sídlily na našich kopačkách a živou vodou nás nikdo nepokropil. Ani princ nepřicházel, aby nás polibkem probudil ze spaní, nezbývalo než doufat, že se stane zázrak... Nakonec přišel akorát nějaký temný přízrak, jenž se usadil na naše kopačky při rozhodujících šancí. A nejen při šancích! Zastupující brankář vyrazil lehký míč pouze před sebe a jeho chybu strestal nekompromisní útočník. Stav 0:3. Po této akci jistě všichni hráči vzpomněli na naši brankářskou jedničku, která je na testech v nejmenovaném španělském velkoklubu a bývalou kapitánku týmu, která přestoupila do nejmenovaného ostravského klubu. Přesto naši "spáči" sněli sen, že zápas otočí na svou stranu a vavříny vítězství budou patřit nám. Leč nestalo se a soupeř nám zasadil poslední smrtelnou ránu do týla a obrana zakrvácela počtvrté. Stav 0:4. Šípková Růženka nebyla probuzena ze svého spánku a tak doufejme, že v dalších zápasech přijede princ na bujném oři a vysvobodí Růženku z jejího bezelstného spánku. A tak jako vždy první zápas prokázal nerozehranost týmu, jeho impotenci v koncovce. Ale opět tým dokázal, že právem se honosí názvem Prosím, nesmějte se, neboť přihlížející diváci neměli daleko k bouřlivému smíchu. Čest nám tedy zústala a můžeme dále hájit své barvy. Sportu Zdar!

Sestava:

Brankář - Lukáš Linhart, Obrana - Petr Makovec, Lukáš Kotík, Tomáš Jakoubek, Václav Pokorný, Útok - Tomáš Böhm, Vladimír Staněk, Jan Poledne, Kateřina Jiřičková

Hodnocení:

Lukáš Linhart čili "Ondra"- nahrazoval naši brankářskou jedničku a vedl si celkem dobře. Přesto se dopustil několika chybiček a třétí gól padl po jeho hrubce. Blýskl se několika odvážnými výběhy z branky. Ale čekali jsme od něj víc, snad příště.

Petr Makovec čili "Otta" - hrál spolehlivě a předvedl několik jistých zákroků v obranné fázi. Nelze mu nic vytknout.Lukáš Kotík - Hrál po dlouhodobé pauze, způsobené zraněním a nebylo to na něm znát. Své povinnosti v obraně plnil velmi dobře a navíc dobře úpodporoval útok. Pěkný výkon.

Tomáš Jakoubek čili "Koubek" = OPOZDILEC - Dostavil se pozdě a na hřišti skoro neběhal. Jeho laxní přístup k útočníkům soupeře se nám hned dvakrát nevyplatil. Poprvé neuspěl v souboji jeden na jednoho a padl gól. Podruhé nechal volného útočníka, aby dorazil střelu do prázdné brány. Na takové výkony od něj nejsme vůbec zvyklý !!! Až ke konci zápasu se trochu zlepšil a předvedl pár dobrých zákroků a odkopů.

Václav Pokorný - Předvedl své jedovaté bodlo v akci. Pouze jen jednou. V obraně hrál průměrně. Škoda, že v druhém poločase nedokázal lépe zpracovat dvě finální přihrávky. Průměrný výkon.

Tomáš Böhm čili "Bóža"- Běhal v útoku a byl takřka jediným nebezpečím pro soupeřovu branku. Málo střílel, ostatně jako celý tým. Předvedl snahu, ale jaksi zústal osamocen ve svém snažení.

Vladímír Staněk - Vyběhl na hřiště s novým krátkým účesem,který mu moc štěstí nepřinesl. Vypadal jako, když mu někdo přistřihne křidélka. Jeho výkon je menším zklamáním. Předvedl pár kliček a nahrávek, ale není to ono.Jan Poledne čili "Emil" - Prověřoval brankáře většinou z dálky a jehpo střely neměli potřebnou razanci. Za stavu 0:2 zbytečně frajeřil ve středu hřiště a zbytečně tak ztratil míč. Potřebovalo by to více důrazu a méně frajeřinek. Podal standartní výkon.

Kateřina Jiřičková čili "Kachna" - Nedostala se mockrát do kontaktu s míčem. Přesto působila dosti bojovně a odhodlaně. Stále se zlepšuje a dnešní výkon to jen potvrdil.

 

Zpět