Pivnice U Zpěváčků vs. RFC

29.08.2006 23:42

Výsledek: 1:4

Tento týden nás čekal důležitý zápas se soupeřem, kterého jsme ještě nikdy neporazili. Na zápas nedorazil Vláďa, ale přišel Vašek, který se ulil z práce, aby mohl vyztužit naší obranu. To bylo dobře, protože před obranou stál těžký úkol v podobě uhlídání nejlepšího střelce Zpěváčků Pavelku. Na začátku nás rozhodčí poučil o pravidlech. Později jsme zjistili, že si je nejspíš opakoval, protože byl silně společensky unaven. Už začátek samotného zápasu ukazoval, že dneska bude náš šťastný den. Hned první šance mohla skončit gólem, ale Prálova křížná rána pouze lízla tyč. Zpěváčci hrozili střelami z dálky, nebo nedotaženými útoky. Branku z toho však nedali. A tak jsme udeřili my. Prála hodil aut, Méďa otravoval brankáře, který míč jen vyrazil před Ottu, který bombou pod břevno ( a to dokonce levačkou:-)) nádherně zavěsil pod břevno – 0:1.
Po gólu se Zpěváčci snažili zatlačit nás a vyrovnat, ale veškerou jejich snahu likvidovala výborná obrana s Jirkou za zády. Za pár minut brankář Zpěváčků špatně vykopl, k míči se dostal Dejf, který tváří v tvář brankáři volil k překvapení spoluhráčů ? nahrávku na zcela volného Prálu, pro kterého nebyl problém trefit z metru prázdnou bránu – 0:2. To byla pro soupeře veliká rána, proto začali hrát pouze na Pavelku, který se snažil ze všech pozic ohrožovat naší svatyni. Většina jeho ran šla mimo a ty co trefil na bránu zlikvidoval spolehlivý Jirka. Už to vypadalo, že poločas skončí bez větších komplikací, když po autu Zpěváčků fauloval Méďa ve vápně Pořadatele a rozhodčí správně nařídil pokutový kop. K němu se postavil gólman domácích, ale i díky tomu, že ho Jirka zmátl kopnul balón těsně vedle. Poločas tedy skončil 0:2.

Na začátek 2.poločasu jsme poslali do obrany typické obránce v čele s Vaškem. Nechtěli jsme totiž inkasovat. A začali jsme dobře. Obrana nepouštěla Zpěváčky do šancí, a útok Dejf, Myšák, Prála si pohrával s obránci soupeře jak chtěl. Někdy kolem 43 minuty však Zpěváčci přidali a jen díky bravurnímu zákroku Jirky jsme drželi čisté konto. Z následného rohu se dostal balón na naše vápno, a i když to bylo trochu z úhlu a Jirka si na střelu šáhl, tak Zpěváčci mohli zazpívat gól 1:2.
Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po krásné Dejvově nahrávce se k míči dostal Zdeněk, který střílenou nahrávkou našel Prálovu nohu těsně před bránou, a tak Prála mohl slavit 7.gól v sezóně – 1:3.
Utkání se pomalu chýlilo ke konci a Zpěváčci proto museli vše vrhnout do útoku. Toho jsme ale záhy využili. Když se po výborné spolupráci útoku dostal před brankáře Myšák, který precizně nahrál před prázdnou bránu Vaškovi. Vašek zkušeně nepodcenil situaci a po zpracování v kaluži nás placírkou poslal do tříbrankového vedení – 1:4. Jelikož na stavu nic nezměnil ani Pavelka a jeho střely, tak jsme se mohli po zápase radovat ze suvereního vítězství.

Zpět