RFC vs. Meďák FC

29.05.2006 23:41

Výsledek: 1:3

Byl tu zase pátek, což pro nás znamenalo další boj na hanspaulských kolbištích. Tentokrát nás rozpis zavál na Zelenou lišku. Celý den pršelo, takže když jsme přišli na hřiště, tak jsme zjistili, že si podruhé v této sezóně zahrajeme v kalužích. Nedorazil Zdeněk, který se obšťastňoval na Final Four se španělskými fanoušky. Jinak jsme byli kompletní. Zápas pro nás začal dobře. Měli jsme převahu dokonce i dobré příležitosti. Ale většinou chyběl krůček ke skórování ( asi jako Vláďovi, když nedoběhl přihrávku od Davida). Meďák však udeřil první. Po odvráceném rohu a následném poslání míče zpět do našeho brankoviště se k míči dostal útočník Meďáku a bez problému zavěsil – 0:1.
Byl to pro nás šok, ale věřili jsme, že 2 góly bez problémů dáme. Proto jsme tlačili víc a víc. Méďa hlavičkoval nad, Dejf střílel vedle. Pak po levé straně utekl David, nahrál na Vláďu, který poslal míč do břevna a pak do brány. Bohužel odskok zmátl rozhodčího a proto tento náš jasně regulérní gól neuznal. Nevzdávali jsme se, což bylo korunováno úspěchem. David opět zatáhl míč, nahrál na druhou tyč Myšákovi, který ranou k tyči vyrovnal – 1:1. Naše odhodlání vyhrát tento zápas bylo opět hodně nahoře. Radost však trvalo velmi krátkou dobu. Po dalším rohu Meďáku si Myšák neuhlídal svého bráče, který hlavou nedal Jirkovi šanci. – 1:2.
Začátek 2.poločasu začal velmi vyrovnaně. Snažili jsme se tlačit co nejvíc do brány Meďáku. Po chvíli Meďák pochopil, že může hrát na brejky. Celý druhý poločas proto nakopával míče na nikoho, které se zastavovali v kalužích. Poté museli naši obránci v čele s Vaškem podstupovat běžecké souboje o to, kdo bude u míče dříve. Náš tlak byl větší a větší. Vláďa s Dejvem a Davidem se snažili střílet co nejvíc. Bez úspěchu. Náhle opět nakopnutý balón, střela z úhlu, kterou Jirka jen vyrazil, se dostala přesně na kopačku hráč Meďáku, který měl lehkou práci – 1:3.
Pořád jsme se ale vzdávali. Náš centr zastavil obránce soupeře rukou blízko branky. Díky loužím nebylo vidět vápno. Rozhodčí si ale nechtěl dělat problémy, takže penaltu neodpískal. Můj názor je takový, že penalta byla, ale jde jen o odhad, který se nedal dokázat na hřišti. Když Dejf poté ještě párkrát zašněroval v louži a vystřelil mimo, bylo nám jasné, že zápas nezvrátíme.

Zpět